Особливості формування мережі дослідних установ Подільської губернії кінця ХІХ – початку ХХ ст. для потреб сільського господарства: з історії створення і діяльності - Корзун, О.В. (Центр пам'яткознавства НАН України та Українського товариства охорони пам'яток історії та культури, 2009)
В статье проанализированы особенности формирования сети сельскохозяйственных опытных учреждений Подольской губернии конца ХІХ - начала ХХ столетия, деятельность, значение и основные результаты их работы. In the article activity, importance and main results of Podilska region is analyzed for particular of forming and development agricultural research work of the end of ХІХ - at the beginning of XX century.