Мультиагентне моделювання послідовних багатоелементних японських аукціонів - Яловець, А.Л. (Проблеми програмування, 2016)
Досліджуються особливості моделювання аукціонів з точки зору імітаційного (мультиагентного) моделювання. Наводиться характеристика аукціонів як об’єкта моделювання. Виконується постановка задачі та пропонується метод побудови механізму проведення послідовних багатоелементних японських аукціонів, який забезпечує використання агентами домінуючих стратегій та дозволяє побудувати оптимальний аукціон. Експериментально підтверджується ефективність запропонованого метода. Исследуются особенности моделирования аукционов с точки зрения имитационного (мультиагентного) моделирования. Приводится характеристика аукционов как объекта моделирования. Выполняется постановка задачи и предлагается метод построения механизма проведения последовательных многоэлементных японских аукционов, который обеспечивает использование агентами доминирующих стратегий и позволяет построить оптимальный аукцион. Экспериментально подтверждается эффективность предложенного метода. Features of modeling of auctions are investigated from the point of view of simulation (multiagent) modeling. The characteristic of auctions as object of modeling is resulted. Statement of a task carries out and the method of construction of the mechanism of carrying out of sequential multiunit japanese auctions, which provides use by agents of dominant strategies is offered and allows to construct optimal auction. Efficiency of the suggested method experimentally proves to be true.