Problem of data analysis and forecasting using decision trees method - Lytvynenko, T.I. (Проблеми програмування, 2016)
Розглянуто застосування методу дерев рішень до проблеми аналізу даних та прогнозування. Обробка даних базується на реальних спостереженнях рівня продажу груп товарів протягом 2006-2009 рр. R (мова програмування та програмне середовище) застосовано як інструмент для статистичних обчислень. Робота містить порівняння з загальновідомими підходами та можливі шляхи покращення точності отриманих висновків. Рассмотрено применение метода деревья решений к проблеме анализа данных и прогнозирования. Обработка данных базируется на реальных наблюдениях уровня продаж групп товаров на протяжении 2006-2009 гг. R (язык программирования и программная среда) используется в качестве инструмента для статистических вычислений. Работа содержит сравнение с общеизвестными подходами и возможные пути повышения точности полученных результатов. This study describes an application of the decision tree approach to the problem of data analysis and forecasting. Data processing bases on the real observations that represent sales level in the period between 2006 and 2009. R (programming language and software environment) is used as a tool for statistical computing. Paper includes comparison of the method with well-known approaches and solutions in order to improve accuracy of the gained consequences.