Розвиток інтернет-порталу метеорологічного прогнозування на мультипроцесорній платформі - Бекетов, О.Г.; Вітряк, Є.А.; Мироненко, І.О.; Овдій, О.М. (Проблеми програмування, 2016)
Розглянуто подальший розвиток сервісно-орієнтованого портального рішення для надання послуг метеорологічного прогнозування. Зокрема, виконано реалізацію тривимірного алгоритму вирішення задачі моделювання циркуляції атмосфери з використанням графічних прискорювачів в якості обчислювального пристрою як для чисельного розрахунку прогнозу, так і для його візуалізації. Рассматривается дальнейшее развитие сервисно-ориентированного портального решения для предоставления услуг метеорологического прогнозирования. В частности, выполнено реализацию трехмерного алгоритма решения задачи моделирования циркуляции атмосферы с использованием графических ускорителей в качестве вычислительного устройства как для численного расчета прогноза, так и для его визуализации. The article deals with the further development of a service-oriented portal solution for providing meteorological forecasting services. In particular, the three-dimensional algorithm for solving the task of circulation atmosphere modeling was implemented using graphics processing units (GPU) as a computing device for forecast calculation as well as for its visualization.