Методичні основи оцінювання витрат на розроблення та супровід прикладного програмного забезпечення комп’ютерних систем - Андон, П.І.; Ігнатенко, П.П.; Сініцин, І.П.; Слабоспицька, О.О. (Проблеми програмування, 2016)
Перспективні методи визначення витрат на розроблення й модифікацію прикладного програмного забезпечення комп’ютерних систем за моделями COCOMO, WebMO і Д. Клірі уніфіковано й розвинуто згідно з особливостями державних тендерів на створення і супровід цих систем. Запропоновано рамкову процедуру узгодженого застосування розвинутих методів на всіх етапах підготовки, проведення й контролювання тендерів та архітектурні рішення для інструментальних засобів її комплексної автоматизованої підтримки. Перспективные методы определения затрат на разработку и модификацию прикладного программного обеспечения компьютерных систем по моделям COCOMO, WebMO и Д. Клири унифицированы и развиты согласно особенностям государственных тендеров на создание и сопровождение этих систем. Предложена рамочная процедура согласованного применения развитых методов на всех этапах подготовки, проведения и контроля тендеров и архитектурные решения для инструментальных средств ее автоматизированной поддержки. Keen Methods for Applied Software development and modification Cost estimating with COCOMO, WebMO and D. Cleary models are uniformly enhanced up to state tenders for Software Systems elaboration and maintenance. Generic procedure is proposed for the Methods enhanced coherent use over all the stages of the tenders preparing, performing and control as well as an architecture draft for the tools of its automated support.