Прогнозні прирозломні рифогенні пастки вуглеводнів схилу Висачківсько-Ромоданівської антикліналі південної прибортової зони Дніпровсько-Донецької западини - Олійник, О.П. (Доповіді НАН України, 2017)
Палеозойські карбонатні тіла Дніпровсько-Донецької западини (ДДз) є перспективними пастками вуглеводнів. На схилі Висачківсько-Ромоданівської антикліналі спрогнозовані нові рифогенні споруди. Отримані
результати сприятимуть пошуково-розвідувальним роботам на нафту і газ в межах ДДз. Палеозойские карбонатные тела Днепровско-Донецкой впадины (ДДв) являются перспективными ловушками углеводородов. На склоне Исачковско-Ромодановской антиклинали спрогнозированы новые рифогенные сооружения. Полученные данные способствуют поисково-разведочным работам на нефть и газ в пределах ДДв. Paleozoic carbonate bodies are perspective traps of hydrocarbons. New reefogenic constructions are predicted
on the slope of the Vysachkivsky-Romodanivsky anticline. The obtained results will promote the oil and gas
exploration within the Dnieper-Donets deprеssion.