Гібридна модель автотьюнінгу з використанням статистичного моделювання - Дорошенко, А.Ю.; Іваненко, П.А.; Новак, О.C. (Проблеми програмування, 2016)
Розроблена модифікація відомого методу самоналаштування (автотьюнінгу) програм з використанням статистичного моделювання з метою звуження простору пошуку оптимального варіанта програми. Запропонований метод застосовано до оптимізації паралельного гібридного алгоритму сортування. Наведено результати практичного експерименту на мультипроцесорній системі. Разработана модификация известного метода автоматической оптимизации (автотьюнинга) программ с использованием статистического моделирования для сужения области поиска оптимального варианта программы. Предложенный метод опробован на оптимизации параллельного гибридного алгоритма сортировки. Приведены результаты практического эксперимента на мультипроцессорной системе. The paper presents well known autotuning model modified with statistic modelling in order to narrow a space of search for optimal variation of the program. Proposed method was applied to optimization of hybrid parallel sorting algorithm. Experiment results on multicore system are provided.