Результаты кариотипирования материала спонтанных абортов и замерших беременностей после применения методов вспомогательных репродуктивных технологий - Тавокина, Л.В.; Бровко, А.А.; Сопко, Я.А.; Баронова, Е.В. (Цитология и генетика, 2013)
Представлены результаты молекулярно-цитогенетического исследования материала спонтанных абортов и замерших беременностей первого триместра у 43 супружеских пар, которым проводилось лечение бесплодия методами вспомогательных репродуктивных технологий (ВРТ). Общее число случаев с наличием хромосомных аномалий в кариотипе клеток ворсин хориона зародышей составило 28 (65 %). Проведен сравнительный анализ частоты и типов хромосомных аномалий в группах абортусов, разделенных в зависимости от патологических состояний спермы мужчин. На основании выводов разработаны рекомендации с целью повышения эффективности ВРТ. Наведено результати молекулярно-цитогенетичного дослідження матеріалу спонтанних абортів та завмерлих вагітностей першого триместру в43 подружніх пар, у яких для лікування непліддя були використані різні методи допоміжних репродуктивних технологій. Загальна кількість випадків з виявленою хромосомною патологією (ХП) в каріотипі клітин ворсин хоріону зародка становило 28 (65 %). Проведено порівняльний аналіз частоти і типів ХП в групах абортусів, які були складені згідно з патологічними станами сперми чоловіків. На підставі висновків розроблено рекомендації з метою підвищення ефективності допоміжних репродуктивних технологій. The results of molecular cytogenetic study of spontaneous abortions and material non progressive pregnancies in the first trimester in 43 couples who were treated with various methods of ART are presented in this report. Chromosomal pathology (CP) was present in 28 (65 %) samples of chorionic villi. A comparative analysis of the frequency and types of CPs in groups, composed according to the pathological states in the semen of men was done. The recommendations to improve the efficiency of ART were developed based on the data.