Уточнення ступеня зчеплення генів Rht8 ТА Ppd-D1 на хромосомі 2D озимої м’якої пшениці - Чеботар, Г.О.; Чеботар, С.В.; Моцний, І.І.; Сиволап, Ю.М. (Цитология и генетика, 2013)
На півдні України в сучасних сортах озимої м’якої пшениці широко розповсюджений гаплотип генів Rht8с та PpdD1а. Впродовж останніх 50 років селекції його було відібрано як один з найбільш важливих адаптивних комплексів для рослин цього регіону. Проведено уточнення генетичної відстані між генами Rht8 та PpdD1. In the south part of Ukraine the haplotype of Rht8ñ and Ppd-D1à genes is highly distributed among modern bread wheat varieties. During the time of breeding program it has been selected as one of the most important adaptive complex for plants of this region. Genetic distance between Rht8ñ and Ppd-D1à was clarified.