Про зведення оператора Ліонса до простішого вигляду - Лінчук, Ю.С. (Доповіді НАН України, 2017)
У підпросторах просторів функцій, аналітичних в областях, вивчаються умови еквівалентності оператора Ліонса Lα простішим операторам. Доведено гіперциклічність та хаотичність одного класу операторів. В подпространствах пространств функций, аналитических в областях, изучаются условия эквивалентности оператора Лионса Lα простейшим операторам. Доказана гиперцикличность и хаотичность одного класса операторов. We investigate the conditions of equivalence of the Lions operator Lα to simpler operators in subspaces of the spaces of functions analytic in domains. We establish the hypercyclicity and the chaoticity of a class of operators.