Відсутність модифікуючого впливу астаксантину на цитогенетичний ефект в лімфоцитах периферичної крові людини, опромінених іn vitro на G₂ стадії клітинного циклу - Курінний, Д.А.; Рушковський, С.Р.; Пілінська, М.А. (Доповіді НАН України, 2017)
Досліджено радіопротекторний потенціал астаксантину після гамма-опромінення культури лімфоцитів
периферичної крові людини in vitrо в дозі 1,0 Гр на постсинтетичній (G₂) стадії першого мітотичного циклу.
Показано відсутність модифікуючого впливу астаксантину на стадії G₂, не зафіксовано істотних змін сумарної частоти хромосомних порушень та спектра хромосомних аберацій. Проведено порівняння дії астаксантину на стадіях G₂ та G₀ клітинного циклу. Исследован радиопротекторный потенциал астаксантина после гамма-облучения культуры лимфоцитов
периферической крови человека in vitrо в дозе 1,0 Гр на постсинтетической (G₂) стадии первого митотического цикла. Показано отсутствие модифицирующего влияния астаксантина на стадии G₂, не зафиксировано существенных изменений суммарной частоты хромосомных нарушений и спектра хромосомных
аберраций. Проведено сравнение действия астаксантина на стадиях G₂ и G₀ клеточного цикла. Radioprotective potential of astaxanthin after gamma-irradiation of human peripheral blood lymphocytes’ cultures
in vitro in dose 1.0 Gy on the post synthetic (G₂) stage of the first mitotic cycle has been studied. The lack
of astaxanthin modifying effect on stage G₂ has been demonstrated. No significant changes in the total frequency
of chromosomal disorders and in the spectrum of chromosomal aberrations are detected. The comparison of
astaxanthin effects between stage G₂ and G₀ of the cell cycle is conducted.