Зв'язок алелів мікросателітних локусів п’ятої групи хромосом з морозостійкістю озимої пшениці - Галаєва, М.В.; Файт, В.І.; Чеботар, С.В.; Галаєв, О.В.; Сиволап, Ю.М. (Цитология и генетика, 2013)
Визначено морозостійкість і проаналізовано за мікросателітними локусами п’ятої групи хромосом батьківські форми та рекомбінантно-інбредні лінії F7 Лузанівка одеська/Одеська червоноколоса. Встановлено зв’язок алельних відмінностей мікросателітних локусів Xcfd7-5B, Xwmc415-5B та Xgwm182-5D з рівнем морозостійкості ліній. Определена морозостойкость и проанализированы по микросателлитным локусам хромосом пятой группы родительские формы и рекомбинантно-инбредные линии F7 Лузановка одесская/Одесская красноколосая. Выявлена связь аллельных различий микросателлитных локусов Xcfd7-5B, Xwmc415-5B и Xgwm182-5D с уровнем морозостойкости линий. Analysis of frost resistance and microsatellite analysis of the group-5 chromosomes were performed on parental varieties and recombinant-inbred lines F7 Luzanovka odesskaya/Odesskaya krasnokolosaya. Allelic differences for Xcfd7-5B Xwmc415-5B and Xgwm182-5D microsatellite loci were associated with the level of frost resistance of the lines.