Біоінформатичний аналіз гена, що кодує гранулоасоційовану крохмальсинтазу, кукурудзи - Баранов, Ю.О.; Сліщук, Г.І.; Волкова, Н.Е.; Сиволап, Ю.М. (Цитология и генетика, 2014)
Проведено вирівнювання нуклеотидних послідовностей гена Wx і його гомологів та побудовано дендрограму, яка у цілому відображає філогенетичні зв’язки родини Poaceae. Зроблено припущення щодо давнього горизонтального переносу гена Wx від Zea mays до Dimeria lawsonii. Розроблено праймери до поліморфного регіону екзонів 8–10. Проведено in silico ПЛР-аналіз. Проведено выравнивание нуклеотидних последовательностей гена Wx и его гомологов, по результатам которого построена филогенетическая дендрограмма, отображающая эволюционные связи между представителями Poaceae. Предполагается факт древнего горизонтального переноса гена Wx от Zea mays в Dimeria lawsonii. Разработаны праймеры к полиморфному региону экзонов 8–10. Проведен in silico ПЦР-анализ. Alignment of the Wx-gene and its homolog sequences has been conducted. A dendrogram displaying phylogenetic relationship between Poaceae family members has been built. Transfer of ancient Wx-gene from Zea mays to Dimeria lawsonii has been assumed. Primers for the exons 8–10 of polymorphic region have been designed. In silico PCR analysis has been conducted.