Оцінка посівних площ озимих культур за даними космічної зйомки з супутника Landsat на території Донецької області - Лялько, В.І.; Єлістратова, Л.О.; Апостолов, О.А. (Доповіді НАН України, 2017)
Проаналізовано зміни вегетаційного індексу нормалізованої різниці (NDVI) та водного індексу (WI) за даними супутникових знімків Landsat (за 24 квітня, 30 серпня 2011 р. та 5 квітня, 11 серпня 2016 р.) для визначення площ посівів озимої пшениці за 2011 і 2016 рр. на Донеччині. Виявлено, що площа посівів озимих культур у 2016 р. у п’ять разів менша, ніж у 2011 р. Дано оцінку економічних втрат Донецької області. Проанализированы изменения вегетационного индекса нормализованной разности (NDVI) и водного индекса (WI) по данным спутниковых снимков Landsat (24 апреля, 30 августа 2011 г. и 5 апреля, 11 августа 2016 г.) для определения площадей посевов озимой пшеницы за 2011 и 2016 гг. на Донетчине. Установлено, что площадь посевов озимых культур в 2016 г. в пять раз меньше, чем в 2011 г. Дана оценка экономических потерь Донецкой области. The changes in the Normalized Difference Vegetation Index (NDVI) and the Water Index (WI) by Landsat images (April 24 and August 30, 2011; April 5 and August 11, 2016) have been analyzed to detect the winter wheat areas for 2011 and 2016 within the Donechchyna. It is found that the winter crop area in 2016 is 5 times less than in 2011. The economic losses of the Donetsk region are assessed.