Простий полюс та полюс другого порядку в оберненій задачі розсіяння - Вахненко, В.О. (Доповіді НАН України, 2017)
Для дискретної частини спектральних даних у методі оберненої задачі розсіяння враховані двократні полюси та простий полюс. Обсяг застосування запропонованих спектральних даних демонструється через аналіз рівняння Вахненка—Паркеса, що дозволило отримати нові розв'язки. Цей підхід може бути використаний для інших інтегровних нелінійних рівнянь. Для дискретной части спектральных данных в методе обратной задачи рассеивания учтены двукратные полюса и простой полюс. Область применения предложенных спектральных данных демонстрируется посредством анализа уравнения Вахненко—Паркеса, что позволило получить новые решения. Этот подход может быть применен к другим интегрируемым нелинейным уравнениям. For the discrete part of spectral data in the inverse scattering transform method, the double poles and a single pole are taken into account. The scope of application for the suggested spectral data is demonstrated through the analysis of the Vakhnenko—Parkes equation that allows new solutions to be obtained. This approach can be applied to other integrable nonlinear equations.