Квантово-хімічні властивості L-карнітину - Казакова, О.О.; Сирова, Г.О.; Чекман, І.С.; Загородний, М.І.; Чаленко, Н.М. (Доповіді НАН України, 2017)
Проаналізовано розподіл зарядів, електростатичного, гідрофобного потенціалів і виявлено основні реакційні центри молекули L-карнітину. Значна величина дипольного моменту і різноманітність функціональних груп молекули свідчать про можливість взаємодіяти з полярними та неполярними структурами бiомембран. Проанализировано распределение зарядов, электростатического, гидрофобного потенциалов и определены основные реакционные центры молекулы L-карнитина. Значительная величина дипольного момента и разнообразие функциональных групп молекулы свидетельствуют о возможности взаимодействовать с полярными и неполярными структурами биомембран. The distributions of charges and the electrostatic and hydrophobic potentials are analyzed, and the basic reaction centers of а molecule of L-carnitine are revealed. A large dipole moment and the variety of functional groups of the molecule evidence about a possibility of its interaction with polar and nonpolar structures of biomembranes.