Let Climate take Time-Out - Gee, D.G. (Энерготехнологии и ресурсосбережение, 2010)
Insufficient time has passed to demonstrate that the increase in Earth’s temperature from 1970-th to 2000 was caused by increasing CO₂, resulting from the burning of fossil fuels. Major changes in Earth’s surface temperature during the last million years of glacial periods and interglacials were apparently not driven by changes in CO₂ in the atmosphere. Пройшло недостатньо часу для демонстрації того, що причиною підвищення температури Землі у період між 1970 та 2000 рр. є підвищення вмісту CO₂ внаслідок спалювання викопних палив. Більшість змін у температурі поверхні Землі на протязі останнього мільйона років під час льодовикових та міжльодовикових періодів відбувались не внаслідок змін концентрації CO₂ у атмосфері. Прошло недостаточно времени для демонстрации того, что причиной повышения температуры Земли в период с 1970 по 2000 год является повышение содержания CO₂ вследствие сжигания ископаемых топлив. Большинство изменений в температуре поверхности Земли в течение последнего миллиона лет во время ледниковых и межледниковых периодов происходило не вследствие изменений концентрации CO₂ в атмосфере.