Новий оригінальний метаболітотропний ендотеліопротектор «Ангіолін»: квантово-хімічні параметри та особливості фармакологічної дії - Чекман, І.С.; Казакова, О.О.; Мазур, І.А.; Нагорна, О.О.; Бєленічев, І.Ф.; Горчакова, Н.О.; Бухтіярова, Н.В.; Сирова, Г.О.; Довгань, Р.С.; Загородний, М.І. (Доповіді НАН України, 2017)
За допомогою теорії функціонала густини з використанням сольватаційної моделі IEF PCM досліджено електронні та енергетичні властивості “Ангіоліну”. Встановлено, що рівноважна структура з найнижчим рівнем вільної енергії Гіббса стабілізована внутрішньомолекулярними водневими зв'язками, а основними реакційними центрами є іонні групи, групи, що беруть участь у Н-зв'язку та гетероциклі тіотриазоліну. С помощью теории функционала плотности с использованием сольватационной модели IEF PCM исследованы электронные и энергетические свойства “Ангиолина”. Установлено, что равновесная структура с низким уровнем свободной энергии Гиббса стабилизирована внутримолекулярными водородными связями, а основными реакционными центрами являются ионные группы, группы, участвующие в Н-связи и гетероцикле тиотриазолина. By means of the density functional theory with the use of the solvation model IEF PCM, the electronic and energetic properties of “Angiolin” are researched. It is established that the equilibrium structure with the lowest level of Gibbs free energy is stabilized by intramolecular oxygen bonds, and the main reaction centers are ionic groups, the groups participating in H- bonds and the heterocycle of thiotriazoline.