Технология импактных струй в активных вставках рекуператоров для повышения энергоэффективности печных агрегатов (Обзор) - Агеев, К.В. (Энерготехнологии и ресурсосбережение, 2010)
Рассмотрены некоторые аспекты технологии импактных струй. Показана актуальность научной задачи по исследованию и оптимизации процессов, протекающих в струйной вставке рекуператора.Описана модель структуры потока импактной струи. Рассмотрен процесс натекания импактной струи на поверхность теплообмена. Приведена классификация импактных струй. Установлены основные параметры, влияющие на эффек-тивность работы активной струйной насадки рекуператора. Определены оптимальные диапазоны для значений этих параметров. Розглянуто деякі аспекти технології імпактних струменів. Показано актуальність наукової задачі з дослідження та оптимізації процесів, що протікають у струменевій вставці рекуператора, з використанням сучасних технологій.Описано модель структури потоку імпактного струменя. Розглянуто процес натікання імпактного струменя на поверхню теплообміну. Наведено класифікацію імпактних струменів. Визначено основні параметри, що впливають на ефективність роботи активної струменевої насадки рекуператора. Визначено оптимальні діапазони значень цих параметрів. The impinging jets technology aspects are discussed. The scientific urgency of the proceed processes in recuperator jet insert and their optimization is exhibited. The model of impinging jet flow structure is described. The process of impinging jet impact on heat exchange surface is considered. The impinging jets classification is adduced. Key parameters influencing on recuperator active jet nozzle operational efficiency are determined.