Очистка вод кавитационной обработки нефти от ионов хлора - Даценко, В.В.; Хоботова, Э.Б.; Дмитренко, Н.В. (Энерготехнологии и ресурсосбережение, 2010)
Разработан способ очистки вод кавитационной обработки нефти от ионов хлора. Способ включает химическое осаждение ионов хлора аргентум нитратом AgNO₃ с последующей регенерацией реагента-осадителя. Разработана технологическая схема процесса с описанием всех стадий. Розроблено спосіб очищення вод кавітаційної обробки нафти від іонів хлору. Спосіб включає хімічне осадження іонів хлору аргентум нітратом AgNO₃ з подальшою регенерацією реагента-осаджувача. Розроблено технологічну схему процесу з описом всіх стадій. The method of waters purification by cavitational oil processing from chlorine ions is developed. The method includes chlorine ions chemical precipitation by AgNO₃ with subsequent precipitant reagent regeneration. The process technologcal scheme with all stages description is developed.