Особливості потоку рідини в циліндричному каналі зі стенозами - Вовк, І.В.; Троценко, Я.П. (Доповіді НАН України, 2017)
Досліджено течію в'язкої нестисливої рідини у циліндричному каналі з двома послідовно розташованими
звуженнями (стенозами) на основі чисельного розв'язання нестаціонарних рівнянь Нав'є—Стокса. Показано, що в системі виникають вихрові структури, які спричиняють стійкі періодичні автоколивання профілю
швидкості на виході з отвору другого стенозу. Исследовано течение вязкой несжимаемой жидкости в цилиндрическом канале с последовательно расположенными сужениями (стенозами) на основе численного решения нестационарных уравнений Навье—Стокса. Показано, что в системе возникают вихревые структуры, которые вызывают устойчивые периодические автоколебания профиля скорости на выходе из отверстия второго стеноза. The flow of a viscous incompressible fluid in a cylindrical duct with two serial contractions (stenoses) is studied
by the numerical solution of unsteady Navier—Stokes equations. It is shown that an ensemble of vortex structures
develops in the system that causes stable periodic self-sustained oscillations of the velocity profile at the
outlet of the second stenosis orifice.