Чисельний розв'язок динамічних задач теорії тришарових циліндричних оболонок еліптичного перерізу з поперечним ребристим наповнювачем - Мейш, В.Ф.; Павлюк, А.В. (Доповіді НАН України, 2017)
Розглянуто тришарові циліндричні оболонки еліптичного поперечного перерізу з врахуванням поперечного
дискретного ребристого наповнювача. Згідно з гіпотезами Тимошенка для оболонок і стержнів отримані
відповідні рівняння коливань. При розв'язанні представлених крайових задач використана явна скінченно-
різницева схема інтегрування рівнянь. В якості чисельного прикладу представлено розв'язок задачі про
вимушені неосесиметричні коливання неоднорідної оболонкової структури при дії розподіленого нестаціонарного навантаження. Рассмотрены трехслойные цилиндрические оболочки эллиптического сечения с учетом поперечного дискретного ребристого наполнителя. Согласно гипотезам Тимошенко для оболочек и стержней получены
соответствующие уравнения колебаний. При решении конкретных краевых задач использована явная конечноразностная схема интегрирования уравнений. В качестве численного примера представлено решение задачи о вынужденных неосесимметричных колебаниях неоднородной оболочечной структуры при
действии распределенной нестационарного нагрузки. The three-layer cylindrical shells with elliptic cross-section with regard for a cross-ribbed discrete filler are
studied. According to the Timoshenko hypothesis for shells and ribs, the corresponding wave equation is de duced.
In the solution of the specific boundary-value problems, an explicit finite-difference scheme of integration
of the equations is used. As a numerical example, a solution of the problem of forced oscillations of a not
axisymmetric heterogeneous shell structure under the action of a distributed unsteady load is given.