Формализация списков в метаязыке нормальных форм знаний - Кургаев, А.Ф. (Доповіді НАН України, 2017)
Впервые предложена формализация предикатов на списках в метаязыке нормальных форм знаний, базируясь на известных описаниях этих понятий на Прологе, использующих списковый домен. Среди описанных предикатов: добавление элемента в список, удаление элемента, удаление повторов, принадлежность элемента списку, поиск последнего элемента списка, поиск соседних элементов списка, конкатенация списков, реверс и др. Вперше запропоновано формалізацію предикатів на списках у метамові нормальних форм знань, базуючись на відомих описах цих понять на Прологу, які використовують списковий домен. Серед описаних предикатів: додавання елемента в список, видалення елемента, видалення повторів, приналежність елемента списку, пошук останнього елемента списку, пошук сусідніх елементів списку, конкатенація списків, реверс й ін. The formalization of list-based predicates in the meta-language of normal forms of knowledge is presented for the first time, based on the known descriptions of these concepts in Prolog, which use a list-domain. Among the predica tes described are the following: adding an element to the list, removing an element, removing duplicates, checking if an element is in a list, finding the last element of a list, finding adjacent elements in a list, concatenation of lists, re versing a list, etc.