Концентрація напружень в пружнопластичній сферичній оболонці з рядом однакових кругових отворів - Чернишенко, І.С.; Руденко, І.Б.; Сторожук, Є.А. (Доповіді НАН України, 2017)
Дано постановку періодичних задач статики для пружнопластичної сферичної оболонки з рядом однакових
кругових отворів. Розроблено методику чисельного розв'язання даного класу нелінійних задач, яка базується
на використанні методу додаткових напружень і варіаційного векторно-різницевого методу. Досліджено
вплив пластичних деформацій і геометричних параметрів на напружено-деформований стан сферичної
оболонки з рядом отворів при дії рівномірного внутрішнього тиску. Дана постановка периодических задач статики для упругопластической сферической оболочки с рядом
одинаковых круговых отверстий. Разработана методика численного решения данного класса нелинейных
задач, основанная на использовании метода дополнительных напряжений и вариационного векторно-
разностного метода. Исследовано влияние пластических деформаций и геометрических параметров на
напряженно-деформированное состояние сферической оболочки с рядом отверстий при действии равномерного внутреннего давления. The statement of periodic static problems for an elastoplastic spherical shell with a number of identical circular
holes is given. A technique for the numerical solution of a given class of nonlinear problems is developed, based
on the use of the method of additional stresses and the variational vector-difference method. The effect of plastic
deformations and geometric parameters on the stress-strain state of a spherical shell with a number of holes under
the action of a uniform internal pressure is investigated.