Нові дані про розподіл мікроелементів у геолого-екологічній системі донних відкладів Тендрівської затоки - Ємельянов, В.О.; Насєдкін, Є.І. (Доповіді НАН України, 2017)
Наведено результати геоекологічних досліджень у межах заповідних акваторій та окремих суходільних
ділянок території Чорноморського біосферного заповідника НАН України. Досліджено вміст важких металів
у поверхневому шарі геолого-екологічних субсистем донних осадків, що сформувалися в різних частинах
акваторії Тендрівської затоки, і визначено природні та антропогенні фактори їх розподілу. Представлены результаты геоэкологических исследований в пределах заповедных акваторий и отдельных сухопутных участков территории Черноморского биосферного заповедника НАН Украины. Исследовано содержание тяжелых металлов в поверхностном слое геолого-экологических субсистем донных осадков, сформировавшихся в разных частях акватории Тендровского залива, и определены природные и антропогенные факторы их распределения. The article presents the results of geo-ecological researches within the boundaries of the land area and water
basin of the Black Sea Biosphere Reserve of the NAS of Ukraine. The content of heavy metals in the geo-ecological
system of the bottom layer of sediments formed in different parts of the Tendrivska bay water area is studied, and
the natural and anthropogenic factors of their distribution are determined.