Створення нових пінополіуретанів медичного призначення з циклосерином - Карпенко, О.С.; Рожнова, Р.А.; Галатенко, Н.А.; Кісельова, Т.О. (Доповіді НАН України, 2017)
Створено нові пінополіуретани з циклосерином, які в перспективі можуть бути використані як полімерні матеріали медичного призначення. Отримані полімерні матеріали досліджено фізико-механічними методами та методом ІЧ спектроскопії. Доведено фізичну іммобілізацію циклосерину на полімерному носії. Встановлено, що з введенням циклосерину до полімерної матриці збільшується її міцність у разі розриву. Созданы новые пенополиуретаны с циклосерином, которые в перспективе могут быть использованы в качестве полимерных материалов медицинского назначения. Полученные полимерные материалы исследованы физико-механическими методами и методом ИК спектроскопии. Доказана физическая иммобилизация циклосерина на полимерном носителе. Установлено, что при введении циклосерина в полимерную матрицу увеличивается прочность при разрыве. New polyurethane foams which contain cycloserine and can be used as polymeric materials for medical goals are created. The polymeric materials obtained are investigated by physical and mechanical methods and IRspectroscopy. The physical immobilization of cycloserine on a polymeric carrier is proved. It is established that if cycloserine is introduced into the polymer matrix, the rupture strength is increased.