О задаче сближения для затухающих колебательных движений - Чикрий, Г.Ц. (Інститут кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України, 2008)
Рассматривается игровая задача о мягком сближении двух конфликтно-управляемых систем, совершающих затухающие колебания. Получены условия на параметры систем, обеспечивающие завершение преследования за конечное время. Розглядається задача про м’яке зближення двох конфліктно-керованих систем, що виконують згасаючі коливання. Одержані умови на параметри систем, що забезпечують завершення переслідування за скінченний час. The paper deals with the problem of soft meeting of two conflict-controlled systems performing damping oscillations. Conditions on systems parameters are obtained, ensuring the meeting in a finite time.