Обезвоживание осадков ферроцианидов железа - Радовенчик, Я.В.; Котлярова, В.С. (Энерготехнологии и ресурсосбережение, 2011)
Исследованы особенности процессов отстаивания и фильтрования осадков ферроцианидов железа при их отделении от жидкой фазы. Определены основные параметры фильтрования и отстаивания, влияние рН и концентрации твердой фазы на процесс. Рассмотрена возможность и преимущества использования капиллярного фильтрования для разделения фаз. Досліджено особливості процесів відстоювання та фільтрування осадів фероціанідів заліза при їх відділенні від рідкої фази. Встановлено основні параметри фільтрування та відстоювання, вплив рН та концентрації твердої фази на процес. Розглянуто можливість та переваги використання капілярного фільтрування для розділення фаз. The features of iron ferro-cyanides solid deposits sedimentation and filtration during the separation from liquid phase are investigated. The main parameters of filtration and sedimentation, the influence of pH and solid phase concentration are determined. The possibility and advantages of capillary filtration application for phases separation are considered.