Получение фильтровального материала с использованием наноматериалов для очистки стоков от тяжелых металлов - Антоненко, Л.П.; Чучулина, Н.В.; Богатырева, Г.П.; Маринич, М.А.; Ильницкая, Г.Д.; Демышок, Т.И. (Энерготехнологии и ресурсосбережение, 2011)
Исследован процесс адсорбции ионов тяжелых металлов на примере ионов меди (II) нанопорошком алмаза детонационного синтеза. Изготовлен фильтровальный материал с использованием данного порошка. Рассмотрена возможность использования этого материала для очистки воды от ионов тяжелых металлов. Досліджено процес адсорбції іонів важких металів на прикладі іонів міді (II) нанопорошком алмазу детонаційного синтезу. Виготовлено фільтрувальний матеріал із використанням цього порошку. Розглянуто можливість використання цього матеріалу для очищення води від іонів важких металів. The process of heavy metal ions sorption by the example of copper (II) with diamond nanopowder of detonation synthesis is investigated. The filtering material with the powder application is manufactured. The possibility of the material application for water purification from heavy metals ions is considered.