О нахождении Парето-оптимальных решений в многокритериальных комбинаторных задачах на множестве размещений - Колечкина, Л.Н. (Інститут кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України, 2008)
Исследуются вопросы нахождения Парето-оптимальных решений и оценок в многокритериальных задачах комбинаторной оптимизации на множестве размещений. Описываются свойства решений и векторных оценок таких задач, а также применение этих свойств. Розглянуті та досліджені розв’язки й оцінки багатокритеріальної задачі комбінаторної оптимізації на множині розміщень з додатковими обмеженнями. Сформульовано ряд теорем про властивості Парето-оптимальних розв’язків та оцінок, а також спосіб знаходження Парето-оптимальних розв’язків на основі описаних властивостей. Considered and researched the solutions and valuations of multicriterion combinatorial problem on set of placing with linear additional constraints. The row of theorems is formulated about propertys of Pareto-optimum solutions in combinatorial problem on set of placing. On the basis of the formulated properties|virtue| approach is offered to|by| finding|being| of effective decisions.