Установка термічної утилізації твердих побутових, промислових та будівельних відходів - Лисенко, І.С.; Сігал, І.Я.; Жук, Г.В.; Срібняк, С.В.; Сігал, О.І. (Энерготехнологии и ресурсосбережение, 2012)
Рассмотрена установка термической утилизации твердых бытовых, промышленных и строительных отходов в шахтной высокотемпературной печи с рециркуляцией, обезвреживанием, утилизацией дымовых отходящих газов, пыли и вредных веществ для экономии топлива и защиты окружающей среды от диоксинов, оксидов углерода и азота. Описана конструкция установки и отдельных ее узлов: вращательной низкотемпературной барабанной прямоугольной формы печи, шахтной высокотемпературной коксомазутной плавильной печи, комбинированных щелевых мазуто-, газо-, кислородных горелок. Розглянуто установку термічної утилізації твердих побутових, промислових та будівельних відходів у шахтній високотемпературній печі з рециркуляцією, знешкодженням, утилізацією димових газів, що відходять, пилу та шкідливих речовин для економії алива та захисту навколишнього середовища від діоксинів, оксидів вуглецю та азоту. писано конструкцію установки та окремих її вузлів: обертальної низькотемпературної брабанної прямокутної форми печі, шахтної високотемпературної коксомазутної плавильної печі, комбінованих щілинних мазуто-, газо-, кисневих пальників. The unit for thermal utilization of solid domestic, industrial and building wastes in mine high temperature stove with recycling, clearing, utilization of smoked gases, dust and harmful substances for fuel economy and environment protection from dioxins, carbon oxides and nitrogen is considered. The installation and its separated units construction such as rotator low temperature drum stove of rectangular shape, mine high temperature coke and black oil melting furnace, combined slot-hole black oil, gas and oxygen torch is described.