Математическое моделирование процессов коагуляции частиц летучей золы с каплями жидкости в трубах Вентури мокрых скрубберов ТЭС - Вольчин, И.А.; Ращепкин, В.А. (Энерготехнологии и ресурсосбережение, 2012)
Приведены результаты математического моделирования процесса захвата твердых частиц каплями в трубе Вентури с уточнением существующей методики инженерных расчетов мокрых скрубберов Вентури в системах очистки дымовых газов ТЭС. Для различных конструкций и параметров очищаемого запыленного газового потока рассчитаны трехмерные характеристики степени улавливания твердых частиц, что предоставляет инструмент анализа и оптимизации параметров мокрых скрубберов Вентури. Наведено результати математичного моделювання процесу захоплення твердих частинок краплями в трубі Вентурі з уточненням існуючої методики інженерних розрахунк ів мокрих скруберів Вентурі в системах очищення димових газів ТЕС. Для різних конструкцій та параметрів запиленого газового потоку, який очищується, розраховані тривимірні характеристики ступеня уловлення твердих частинок, що надає інструмент аналізу та оптимізації конструктивних параметрів мокрих скруберів Вентурі. The results of mathematical simulation of solig particles coagulation by blobs in Venturi Tubes with the existing method of Venturi wet scrubbers engineering calculation in waste gases heat electric stations. For different designs and parameters of the dusted gas flows, three-dimensional characteristics are obtained that provide the instrument for analysis and optimization of design parameters of the wet Venturi scrubbers.