Сжигание отходов маслопереработки во вращающейся печи - Собченко, А.А.; Костогрыз, К.П.; Роман, С.Н.; Хвастухин, Ю.И. (Энерготехнологии и ресурсосбережение, 2012)
Проанализирован процесс, происходящий при разогреве материала до температуры вспышки. Описано разделение его на три топливосодержащих потока частиц. Приведены физическая и математическая модели сжигания маслосодержащих отходов во вращающейся печи. Показано удовлетворительное совпадение расчетных и экспериментальных данных для отработанной замасленной глины Ильичевского масложирового комбината. Проаналізовано процес, що проходить при розігріві матеріалу до температури спалаху. Описано розділення його на три паливовміщуючі потоки частинок. Наведено фізичну та математичну моделі спалювання олієвмісних відходів у обертовій печі. Показано задовільне співвідношення розрахункових та експериментальних даних для відпрацьованої олієвмісної глини Іллічівського масложирового комбінату. The process during material heat up to flash temperature is analyzed. The process division into three fuel-containing flows is described. Physical and mathematical models of oil containing wastes combustion in rotary kiln is adduced. The satisfactory agreement of calculated and experimental data for waste oiled clay of Illichivsk oil and fat combine is displayed.