Переработка растворов -хвостохранилищ калийных производств Прикарпатья в кондиционные продукты - Яворский, В.Т.; Перекупко, Т.В.; Блаживский, К.И.; Максимович, И.Е.; Перекупко, А.В. (Інститут газу НАН України, 2012)
Приведены результаты экспериментальных исследований отдельных стадий процесса переработки растворов, накопившихся в хвостохранилищах калийных предприятий Прикарпатья, с получением хлорида натрия, калимагнезии и эпсомита. Наведено результати експериментальних досліджень окремих стадій процесу перероблення розчинів, накопичених у хвостосховищах калійних підприємств Прикарпаття, з одержанням натрію хлориду, калімагнезії та епсоміту. The results of experimental studies of individual stages of the solutions processing accumulated in tailings of potassium enterprises of the Carpathian region with sodium chloride, potassium-magnesium and magnesium sulfate heptahydrate obtaining are adduced.