Перший в Україні офіційний регіональний список інвазійних видів рослин Закарпаття - Шевера, М.В.; Протопопова, В.В.; Томенчук, Д.Є.; Андрик, Є.Й.; Кіш, Р.Я. (Вісник НАН України, 2017)
У статті акцентовано увагу на фітоінвазії як одній з глобальних проблем
біологічного забруднення довкілля. Повідомляється про затвердження Закарпатською обласною радою у березні 2017 р. першого в Україні офіційного регіонального списку інвазійних видів рослин Закарпаття. Наведено характеристику інвазійних видів регіону та узагальнено їх негативний вплив на біоту. The article is focused on phytoіvasion as one of the global problems of biological pollution. The information about first
official regional list of invasive species of Transcarpathia in Ukraine, approved by Transcarpathian Regional Council
(2017) is given. The characteristics of invasive species of the region and data about their negative influences on biota are
presented.