Шляхи ідентифікації антропоморфних систем - Большаков, В.І.; Дубров, Ю.І. (Вісник НАН України, 2017)
У статті розглянуто особливості, загальні для більшості антропоморфних систем, які зумовлюють їх виживання. Наведено приклад конкретного застосування антропоморфної системи, в якій виживання — це адекватний вибір основного критерію з безлічі альтернативних. The article describes the features that are common to most anthropomorphic systems and determine their survival. An
example is given of a specific application of anthropomorphic system in which survival is an adequate choice of the main
criterion from a variety of alternatives.