Нейтрализация оксидов азота (І) и (ІІ) газовых выбросов на кобальт-церий-цирконийоксидных палладированных катализаторах - Бойчук, Т.М.; Банюк, К.Н.; Сивченко, Н.А.; Орлик С.Н. (Энерготехнологии и ресурсосбережение, 2013)
Кобальт-церий-цирконийоксидные катализаторы, допированные 0,1 % палладия, проявляют высокую активность в реакциях восстановления закиси азота и совместного восстановления оксидов азота (І), (ІІ) монооксидом углерода: степень превращения N₂O 70–85 % и NO 95–99 % достигается в диапазоне температур 300–350 °С. На их основе сформированы структурированные катализаторы (на блочных носителях сотовой структуры) Pd/(Co₃O₄ + CeO₂ + (ZrO₂))/кордиерит для нейтрализации N₂O и NO промышленных газовых выбросов. Кобальт-церій-цирконійоксидні каталізатори, доповані 0,1 % паладію, виявляють високу активність у реакціях відновлення закису азоту та сумісного відновлення оксидів азоту (І), (ІІ) монооксидом вуглецю: ступінь перетворення N₂O 70–85 % та NO 95–99 % досягається у діапазоні температур 300–350 °С. На їх основі сформовані структуровані каталізатори (на блокових носіях стільникової структури) Pd/(Co₃O₄ + CeO₂ + (ZrO₂))/кордієрит для нейтралізації N₂O та NO промислових газових викидів. Cobalt-cerium-zirconium oxide catalysts doped with 0.1 wt. % palladium exhibit high activity in the reaction of nitrogen (I), (II) oxides reduction with carbon monoxide: 70– 85 % of N₂O and 95–99 % of NO conversions are achieved in the temperature range of 300–350 °C. Structured catalysts (on the monolithic ceramic blocks with a honeycomb structure) Pd/( Co₃O₄ + CeO₂ + (ZrO₂))/cordierite were synthesized for N₂O and NO neutralization of industrial gas emissions.