Системный анализ базовых методик идентификации фактических характеристик газоперекачивающих агрегатов компрессорных станций - Варламов, Г.Б.; Приймак, К.О. (Энерготехнологии и ресурсосбережение, 2013)
Рассмотрены основные методы идентификации фактических характеристик газоперекачивающих агрегатов компрессорных станций. Проведен анализ базовых методик c определением основных недостатков и достоинств рассматриваемой идентификации. Предложен способ параметрической идентификации фактических характеристик газоперекачивающих агрегатов с приведенным алгоритмом последовательных действий, который позволит получать объективную информацию о его техническом состоянии и осуществлять корректное прогнозирование работы агрегатов и установок. Установлена существенная сложность и взаимозависимость влияния различных факторов, величин, параметров на фактические данные и эксплуатационные характеристики технологического оборудования и необходимость разработки современных подходов и методов идентификации характеристик. Розглянуто основні методи ідентифікації фактичних характеристик газоперекачувальних агрегатів компресорних станцій. Проведено аналіз базових методик з визначенням основних недоліків та переваг розглянутої ідентифікації. Запропоновано спосіб параметричної ідентифікації фактичних характеристик газоперекачувальних агрегатів з наведеним алгоритмом послідовних дій, який дасть змогу отримувати об’єктивну інформацію про його технічний стан та здійснювати коректне прогнозування роботи агрегатів та установок. Встановлено суттєву складність та взаємозалежність впливу різних факторів, величин, параметрів на фактичні дані та експлуатаційні характеристики технологічного обладнання та необхідність розроблення сучасних підходів та методів ідентифікації характеристик. This paper considers the basic methods for identifying the actual characteristics of gas pumping units of compressor stations. The analysis of basic procedures to identify advantages and disadvantages of identifying the actual characteristics of gas pumping units of compressor stations has been conducted. The authors propose a method of parametric identification of the actual characteristics of the gas pumping unit with the use of the sequential action algorithm that will enable you to obtain objective information about its technical condition and carry out the correct prediction of operation of units and installations. The paper points to the essential complexity and interdependence of influence of different factors, variables, parameters on actual data and operational characteristics of the process equipment and to the need to develop the modern approaches and methods for identifying the characteristics.