Контроль струму як метод визначення глибини електрохімічної активації водних розчинів - Бордун, І.М.; Пташник, В.В. (Энерготехнологии и ресурсосбережение, 2013)
Проаналізовано різні методики визначення глибини активації під час електрохімічної обробки водних розчинів. Показано, що під час активації таких розчинів у стаціонарному електролізері спостерігається характерна залежність сили струму від часу. Встановлено, що характер зміни сили струму корелює зі зміною водневого показника pH та електропровідністю продуктів електролізу. Це дозволяє визначити глибину активації за зміною сили струму. Проанализированы различные методики определения глубины активации при электрохимической обработке водных растворов. Показано, что при активации таких растворов в стационарном электролизере наблюдается характерная зависимость силы тока от времени. Установлено, что характер изменений силы тока коррелирует с изменением водородного показателя рН и электропроводности продуктов электролиза. Это позволяет определить глубину активации по изменению силы тока. The different methods for determining the depth of activation during the electrochemical treatment of aqueous solutions were analyzed. It was shown that during the activation of such solutions in a stationary cell a specific time dependence of current was observed. It was found that the nature of changes in current correlates with the change in pH and conductivity of the electrolysis products. This allows to determine the activation depth by the change of current.