До інтерпретації випадкових знахідок скіфських ливарних форм для наконечників стріл - Ольговський, С.Я. (Сіверщина в історії України, 2014)
У статті проаналізовані випадкові знахідки скіфських
ливарних форм на території України, не пов'язані з ремісничими
центрами або майстернями, які підтверджують висловлене
автором припущення про роботу майстрів-ливарників в обозі
скіфського війська під час походу в Малу Азію і дозволяють
говорити про роботу таких майстрів у війську на території
північнопричорноморської Скіфії. Випадкові знахідки ливарних
форм на Великому Більському городищі дозволяють припустити,
що воно було ставкою скіфського царя з його військом. В статье проанализированы случайные находки скифских
литейных форм на территории Украины, не связанные с ремесленными центрами или мастерскими, которые подтвержда-
ют высказанное автором предположение о работе мастеров-литейщиков в обозе скифского войска и позволяют говорить о работе таких мастеров на территории северопричерноморской Скифии. Случайные находки литейных форм на Большом
Бельском городище позволяют предположить, что оно было
ставкоою скифского царя с его войском. The article is devoted to the analyzes of the accidental findings of
Scythian molds in Ukraine, which are not associated with craft centers
or workshops, and confirm the author`s assumption concerning the work
of caster-masters in the train of Scythian army during the campaign
in Asia Minor; open the discourse about the work of such masters in
troops in the northern part of Black Sea in Scythia. Accidental findings
of molds in the Great Bilsky mound allow suggesting that it was the
headquarters of Scythian king with his army.