Половці, печеніги і Древня Русь: питання розвитку культурних взаємин і налагодження дипломатичних зносин - Михалюк, О.І. (Сіверщина в історії України, 2014)
Дослідження присвячене виявленню аспектів культурних
взаємин між давніми русичами і половцями. Приділено увагу
елементам етикету і неписаних правил, за якими відбувалися
двосторонні стосунки. Наголошено на впливі етикету половців
на розвій древньоруської культури, що стала колискою
культури праукраїнської. Исследование посвящено выявлению аспектов культурных
взаимоотношений между древними русичами и половцами.
Уделено внимание элементам этикета и неписаных правил,
по которым происходили двусторонние отношения.
Акцентировано внимание на влиянии этикета половцев на
развитие древнерусской культуры, которая стала колыбелью
культуры праукраинской. The research is devoted to revealing of aspects of cultural
mutual relations between the people of the Ancient Rus’ and
Polovetz’ people. The attention is paid to the elements of etiquette
and unwritten rules which the mutual relations were based on. The
attention is focused on etiquette influence of the Polovetz-people on
the development of the Ancient Rus’ culture which became a cradle
of ancient Ukrainian culture.