Виробничі комплекси X–XIII ст. в планувальній структурі Подолу Києва - Тараненко, С.П. (Сіверщина в історії України, 2014)
У статті вперше розглядаються всі відомі на сьогодні
археологічно зафіксовані виробничі комплекси давньоруського
Подолу Києва. Проведений аналіз розміщення майстерень
в планувальній структурі району дозволив виділити кілька
локальних зон їх концентрації. В статье впервые рассматриваются все известные на сегодняшний день археологически зафиксированные производственные
комплексы древнерусского Подола Киева. Проведённый анализ размещения мастерских в планировочной структуре района позволил выделить несколько локальных зон их концентрации. This paper presents the first analysis of all craft complexes in
Kyiv Podil that were archaeologically investigated. Study of the
location of craft workshops led to identification of specific areas
where the crafts were concentrated.