Проблеми дотримання обороноздатності Чернігівської фортеці. Новий документ середини XVIII ст. - Ігнатенко, І.М. (Сіверщина в історії України, 2014)
У статті викладена доповідна російського інженерного
офіцера про конфлікт між інженерною командою та громадою
міста Чернігова з приводу заборони на приватне будівництво
поблизу укріплень фортеці. В статье изложена докладная российского инженерного
офицера о конфликте между инженерной командой и общиной
города Чернигова по поводу запрета на частное строительство
вблизи укреплений крепости. In the article the memo Russian engineer officer of a conflict
between the engineering team and the community of the city of
Chernihiv on the ban private building near the fortress.