Пам'яткоохоронна діяльність Київського воєнно-історичного товариства - Горькова, А.О. (Сіверщина в історії України, 2014)
Стаття присвячена археологічній діяльності Київського воєнно-історичного товариства як провідного центру вивчення та збереження українських нерухомих пам'яток. У статті викладені результати археологічних робіт членів ІРВІТ, а також їх вплив на збереження археологічної спадщини. Статья посвящена археологической деятельности Киевского военно-исторического общества как ведущего центра изучения и сохранения украинских недвижимых памятников. В статье изложены результаты археологических работ членов ИРВИО, а также их влияние на сохранение археологического наследия. The article is devoted to the archaeological activity of Kiev Military Historical Society as a leading center for research and conservation of Ukrainian immovable monuments. The article presents the results of archaeological work of the members of IRMHS, and their impact on the preservation of Ukrainian archaeological heritage.