Історико-демографічна характеристика населення містечка Пирятин Лубенського полку (за матеріалами сповідних розписів 1758 року) - Ночовний, Ю.В. (Сіверщина в історії України, 2014)
У статті на основі даних джерел церковного обліку
аналізується статево-вікова та шлюбна структура жителів
Пирятина другої половини XVIII століття. Підраховано й
проаналізовано загальну чисельність, статеву та шлюбну
структуру населення міста. В статье на основании данных церковного учета
анализируется половозрастная и брачная структура жителей
Пирятина второй половины XVIII века. Подсчитано и
проанализировано общую численность, половую и брачную
структуру населения города. In article on based information sources church records
analyzed age-sex structure of the population and marital structure
of Pyriatyn in the second half of XVIII century. The total number, sex
and marriage structure of the population is estimated and analyzed.