Чернігівське літописання ХІ–ХІІІ ст. в історичних дослідженнях кінця XVIII – початку ХХ ст. - Чугаєва, І.К. (Сіверщина в історії України, 2014)
У статті за проблемно-хронологічним принципом
проаналізовано чернігівське літописання ХІ–ХІІІ ст. в історичних
дослідженнях кінця XVIII – першої чверті ХХ ст. Автором
виділені головні дискусійні питання у вивченні чернігівського
літописання, а також з'ясована еволюція дефініції «чернігівське
літописання» в дореволюційній історіографії. В статье по проблемно-хронологическому принципу
проанализировано черниговское летописание ХІ–ХІІІ вв. в
исторических исследованиях конца XVIII – первой четверти ХХ в.
Автором выделены главные дискуссионные вопросы в изучении
черниговского летописания, а также определена эволюция
дефиниции «черниговское летописание» в дореволюционной историографии. According to a problem and chronological approach of
Chernihiv chronicle of XI – XIIIth centuries in historical studies of
the end of XVIII – early XXth centuries were analysed in the article.
Main discussion problems in the studying of Chernihiv chronicle
writing were detached and also evolvement of the definition of
«Chernihiv chronicle» in the pre-revolutionary historiography were
determined by the author.