Давньоруське селище на Чернечих джерелах - Коваленко, Ю.О. (Сіверщина в історії України, 2014)
Стаття присвячена опису результатів археологічних
розвідок, що проводилися на північно-західній околиці м. Глухова
поруч із гідрологічною пам'яткою природи місцевого значення
«Чернечі джерела». У ході розвідок було виявлено невідоме
раніше давньоруське селище з матеріалами ХІ–ХV ст. Статья посвящена описанию результатов
археологических разведок, проводившихся на северо-западной
околице г. Глухова рядом с гидрологическим памятником
природы местного значения «Черничьи родники». В ходе
разведок было обнаружено неизвестное ранее древнерусское селище с материалами ХІ–ХV вв. This article describes the results of archaeological investigations
conducted on the northwestern outskirts of Hlukhiv near hydrological
natural monument of local importance «Chernechi springs.» During
the intelligence was discovered previously unknown ancient Russian
village materials XI-XV centuries.