Передумови утворення Стародубського полку 1648–1663 рр. - Лаєвський, А.С. (Сіверщина в історії України, 2014)
У статті розглядаються передумови, причини та наслідки утворення Стародубського козацького полку, процес формування його території та особливості системи управління. В статье рассматриваются причины и последствия создания в 1663 г. Стародубского казацкого полка, формирование его территории и особенности системы управления. The article is dedicated to the history of foundation of Starodub regiment. The attention is paid on the causes and consequences of regiment’s foundation, it’s territories and administrative system.