Атрибути ремісничих цехів Північного Лівобережжя другої половини ХVІІ – ХVІІІ ст. - Щербина, С.В. (Сіверщина в історії України, 2014)
У статті проаналізовано символіку та функції клейнодів
ремісничих корпорацій на території Північного Лівобережжя
у другій половині ХVІІ – ХVІІІ ст. В статье проанализирована символика и функции
клейнодов ремесленных корпораций на територии Северного
Левобережья во второй половине ХVІІ – ХVІІІ вв. The paper explores the symbolism and functions of handicraft
corporations’ kleinods on the territory of the North Left Bank
Ukraine in the second half of the XVII - XVIII centuries.