«При великій публіці і церемоніях»: поховання козацьких гетьманів в контексті поховальної культури другої половини XVII–XVIII ст. - Попружна, А.В. (Сіверщина в історії України, 2014)
У статті розглядаються особливості жалобних
церемоній, які супроводжували поховання козацьких гетьманів,
в контексті поховальної культури представників соціальної
еліти XVII–XVIII ст. В статье рассматриваются особенности траурных
церемоний, которые сопровождали похороны казацких гетманов, в контексте похоронной культуры представителей
социальной элиты XVII–XVIII вв. The article analyses the peculiarities of funeral ceremonies
which accompanied Cossacks’ hetmans funerals as funeral culture
of the social elite representatives in the XVII–XVIII centuries.